Το E-PRONOIA αλλάζει τον χάρτη της κοινωνικής πρόνοιας με τη συμμετοχή του ΑRΧΕΙΟΝ-XML 1

Το E-PRONOIA αλλάζει τον χάρτη της κοινωνικής πρόνοιας με τη συμμετοχή του ΑRΧΕΙΟΝ-XML


To Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών E-PRONOIA , το οποίο αλλάζει το χάρτη της πρόνοιας στην Ελλάδα, αξιοποιεί το λογισμικό ΑΡΧΕΙΟΝ-XML της Hypersystems για τις λειτουργίες  Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου, Διαχείρισης Εγγράφων και Ροών Εργασίας.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία Quality & Reliability, η οποία και το υλοποίησε με υπεργολάβο την Hypersystems.

Το ΑΡΧΕΙΟΝ-XML, αποτελεί το βασικό εργαλείο το οποίο υποστηρίζει:

  • τη ροή εργασιών μεταξύ τμημάτων
  • τις υπηρεσίες Πρωτοκόλλου
  • τη δημιουργία ηλεκτρονικών εγγράφων / φορμών
  • την ψηφιοποίηση, εισαγωγή και διαχείριση διακινούμενων εγγράφων
  • τη συσχέτισή τους με τις υπόλοιπες εφαρμογές για τη διεκπεραίωση των ηλεκτρονικών αιτημάτων και υπηρεσιών

Το ΑΡΧΕΙΟΝ-XML λειτουργεί στις κεντρικές υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης καθώς και σε 16 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη της Ελλάδα.

To e-pronoia αναμένεται να υιοθετηθεί επίσης από 500 έως 550 ΝΠΙΔ, όπως πιστοποιημένες ΜΚΟ, 320 κοινωνικές υπηρεσίες δήμων και 74 υπηρεσίες περιφερειών. Αργότερα όμως θα προστεθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, οι αντίστοιχες του υπουργείου Παιδείας, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες, αποκαλύπτοντας το άγνωστο προνοιακό δίκτυο της χώρας.

Η παρουσίαση του έργου έγινε στις 15/11/2015 από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ειδική εκδήλωση με θέμα «e-pronoia για τον πολίτη: κοινωνική φροντίδα στην ψηφιακή εποχή» στην αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν πλήθος εκπροσώπων και επαγγελματιών από φορείς που παρέχουν κοινωνική φροντίδα, δημόσιους και ιδιωτικούς. (ΜΚΟ, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας από όλη την Ελλάδα, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, κλπ).

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Ελευθέριος Κρέτσος.

Δείτε επίσης

δημοφιλή